Header logo - Autobedrijf Veldman
Service nodig?
0528-271514
Onderdelen nodig?

Bougies

Bougies bij Autobedrijf Veldman

Bosch-bougies van Autobedrijf Veldman zorgen ervoor dat uw motor optimaal presteert

U ziet ze niet, maar in elke benzinemotor doen zij dagelijks onvermoeibaar hun werk: bougies. Met een vonk ontsteken ze het benzine-luchtmengsel dat in de cilinders wordt gezogen. Door de gecontroleerde explosie die hierbij optreedt, wordt de zuiger naar beneden gedrukt die – samen met de andere zuigers – via de drijfstang de krukas van de motor aandrijft. Het soepel starten en ronddraaien van uw motor begint dus met de vonk van een bougie.

Nauwkeurig

Het moment waarop de bougie zijn vonk afgeeft, wordt bepaald door de ontstekingstiming van de auto. Vroeger ging dat met de bekende mechanische contactpuntjes die door een draaiende rotor werden geopend en gesloten, tegenwoordig heeft elke moderne benzineauto elektronische ontsteking. Die werkt heel nauwkeurig, waardoor autofabrikanten die ontsteking dus heel precies kunnen instellen, voor optimale motorprestaties.

Bosch-bougies af fabriek

Logisch dus dat autofabrikanten dan ook kiezen voor de beste bougies die op de markt verkrijgbaar zijn. Met een krachtige vonk en die geen slag mist en waardoor de motor direct aanslaat, ook tijdens koude winterochtenden. Veel gerenommeerde automerken kiezen daarom standaard voor Bosch-bougies in hun benzinemotoren en Autobedrijf uiteraard ook.

Ook voor onderhoud

Dus ook bij een onderhoudsbeurt van uw auto profiteert u van de kwaliteit van Bosch-bougies. Wij leveren ze in diverse uitvoeringen, voor vrijwel elk merk en model. Door hun uitstekende kwaliteit gaan ze lang mee en uw motor presteert optimaal onder alle omstandigheden. Omdat Bosch-bougies bijdragen aan een optimale verbranding komen er bovendien minder schadelijke stoffen in de uitlaatgassen terecht en dat is beter voor het milieu.

Edelmetaal

Bosch gebruikt voor de productie van zijn bougies hoogwaardige edelmetalen, zoals in de Bosch platina-iridium bougies. Ook maakt Bosch gebruik van kennis en ervaring uit de racerij, zoals met de innovatieve yttrium-legering in de Bosch Super Plus-bougie. Ook deze hoogwaardige Bosch-bougies hebben wij in ons assortiment. Onze werkplaatsreceptionist en monteurs adviseren u graag wat de beste bougie is voor uw auto.

Waarom Autobedrijf Veldman

Kwaliteit

Kennis & ervaring

Bosch onderdelen

    Afspraak Maken?