Header logo - Autobedrijf Veldman
Service nodig?
0528-271514
Onderdelen nodig?
Banden

Banden

Banden bij Autobedrijf Veldman

Is het weer tijd voor de bandenwissel? Elk voor- en najaar dienen de winterbanden weer voor zomerbanden worden omgeruild en andersom. U rijdt veiliger met winterbanden zodra de temperatuur daalt onder de zeven graden. Zo bent u voorbereid op winterse weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur in het voorjaar weer boven de zeven graden komt, kunt u weer zomerbanden onder uw auto plaatsen. Ieder jaar wisselen veel Nederlanders hun autobanden, voorkom wachten en plan tijdig een afspraak voor uw bandenwissel bij Autobedrijf Veldman in Hoogeveen.

Zomerbanden

Het advies is om te wisselen naar zomerbanden als de temperaturen op lopen tot boven de zeven graden. Vaak is dit al aan het begin van de lente, wanneer de tijd wordt verzet. Als de temperatuur boven de zeven graden komt, dan rijdt u het veiligst op zomerbanden.

Zomerbanden hebben minder inkepingen in het profiel, waardoor de band harder blijft en u een kortere remweg heeft. Dit zorgt ervoor dat u optimaal en veilig kunt blijven rijden in zomerse omstandigheden.

Zijn de temperaturen hoger dan zeven graden en is het droog weer, dan is het tijd voor een bandenwissel. U heeft de volgende voordelen van zomerbanden tijdens het mooie weer:

 • De beste grip, waardoor u een betere controle heeft over uw auto
 • Kortere remweg bij warm weer
 • Minder slijtage
 • Goede waterafvoer
 • Langer brandstofverbruik
 • Minder kans op slipgevaar

Winterbanden

Bij kouder wordend weer, beneden de 7 graden, raden wij het aan om met koud en nat weer met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben een profiel met meer dwars en zigzag geplaatste inkepingen, waardoor u bij koud en nat weer meer grip op de weg heeft. Wissel daarom bij temperaturen onder de zeven graden naar winterbanden. Vaak valt dit in de maanden oktober tot en met maart.

Het rubber van de band blijft bij temperaturen onder nul flexibel, waardoor u minder slijtage en een betere wegligging heeft. U heeft de volgende voordelen van de winterband tijdens winterse weersomstandigheden:

 • Kortere remweg bij kou of slechte weersomstandig heden
 • Betere wegligging en grip op de weg bij kou of slechte weersomstandigheden
 • Meer veiligheid voor u, uw passagiers en medeweggebruikers

4-Seizoenenbanden

Als u minder afhankelijk bent van uw auto dan zijn 4- seizoenenbanden een uitkomst. De autobanden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan, waardoor u deze autobanden het hele jaar door kunt gebruiken.

Bij extremere weersomstandigheden zijn deze banden echter niet optimaal, waardoor Autobedrijf Veldman u aanraadt om voor winterbanden te kiezen.

4-Seizoenenbanden leveren door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden. De autobanden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden en winterbanden. U heeft het hele jaar door de volgende voordelen van 4-seizoenenbanden:

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden, let op bij extreme weersomstandigheden raden wij anders aan.
 • Geen bandenwissel
 • Levensduur gelijke aan zomer- en winterbanden
 • Geschikt wanneer u onder de 15.000 km/jaar rijdt

Waarom Autobedrijf Veldman

Kwaliteit

Kennis & ervaring

Bosch onderdelen

  Afspraak Maken?