Header logo - Autobedrijf Veldman
Service nodig?
0528-271514
Onderdelen nodig?

Accu Check

Accu Check bij Autobedrijf Veldman

De accu is een van de meest belangrijke onderdelen van uw auto, of het nu om een diesel, benzine of een elektrische auto. Zonder een accu rijdt uw auto niet. U wilt dan ook voorkomen dat uw auto niet meer start door een verzwakte accu.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. Echter, kan de levensduur door verschillende oorzaken worden verkort. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een auto accu.

Waarom een Accu Check

De afgelopen twee jaar, heeft u misschien wel net als half Nederland veel thuis gewerkt. Hierdoor heeft uw auto veel stil gestaan en/of kortere afstanden gereden.

Korte stukken rijden met uw auto

Maakt u alleen nog maar gebruik van de auto als u bijvoorbeeld boodschappen moet doen of om even snel een pakketje op te halen? Het rijden van korte afstanden is slecht voor de accu van uw auto. Doordat de auto maar kort wordt gebruikt, kan de accu niet op temperatuur komen en bijladen. Hierdoor laadt de accu beperkt of helemaal niet op. Om de accu op te laden is het noodzakelijk dat u geregeld lange afstanden van 25 kilometer of meer rijdt.

Lang stilstaan van uw auto

Ook bij stilstand verbruikt uw auto stroom, denk aan de klok, radio of centraal vergrendelingssysteem. Door geen gebruik te maken van de auto laadt uw accu niet op/bij, waardoor deze langzaam leegloopt of zelfs kapot kan gaan. Dit kunt u voorkomen door minimaal één keer per week gebruik te maken van uw auto (op een langere afstand).

Vermoedt u zwakke accu of staat uw auto al een lange tijd stil? Laat dan uw accu testen! Plan een afspraak in onze werkplaats in Hoogeveen voor een gratis accutest.

Waarom Autobedrijf Veldman

Kwaliteit

Kennis & ervaring

Bosch onderdelen

    Afspraak Maken?